Carrière in QA/ carrièrepad QA-manager

De passie voor eten is ontstaan na je eerste hapje vast voedsel als peuter. En deze interesse werd in de loop van de jaren alleen maar groter. Herkenbaar? Na de middelbare school koos je voor een hbo- of wo-opleiding richting food om er nog meer over te weten te komen. Het echte leren begint na het lopen van stages en de afronding van je studie: je gaat je kennis toepassen in de praktijk. Je staat te trappelen om verschillende voedingsmiddelenbedrijven van binnen te zien en verschillende processen te leren kennen.

In een eerste startersbaan maak je kennis met diverse facetten van kwaliteitsmanagement of ben je verantwoordelijk voor een specialistisch stukje daarvan. Je bouwt aan een eerste basis voor je verdere carrière. Je raakt vertrouwd met de kwaliteitsnormen. BRC, IFS, FSSC22000 zijn voor jou bekend terrein geworden, net als klachtenafhandeling, leveranciersbeoordelingen en/of het beantwoorden van klantvragen.

Wanneer je voldoende basiskennis hebt opgedaan, ben je klaar voor een tweede stap in je carrière. Je zoekt meer afwisseling en wilt meer uitgedaagd worden. Een baan als consultant sluit daar goed bij aan. Doordat je bij diverse voedingsmiddelenbedrijven een kijkje in de keuken mag nemen, is elke dag anders. Jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen zich in een rap tempo, zowel in de breedte als in de diepte.

Nu je rugzak goed gevuld is met kennis en ervaring is het tijd voor een volgende stap. Je kent het kunstje en bent toe aan iets nieuws. Je wilt jezelf verder ontwikkelen tot QA-manager of senior consultant. Als senior consultant heb je een adviserende rol en zet je de grote lijnen uit op het gebied van QA/QC. Je vindt het leuk om diverse voedingsmiddelenbedrijven te ondersteunen en op strategisch niveau mee te denken. Elk vraagstuk bij iedere klant is anders en vraagt om een creatieve aanpak. Zo stuur je de ene keer het kwaliteitsteam aan en buig je je de andere keer over een strategisch kwaliteitsvraagstuk.

Wat zijn de basiscompetenties van een succesvolle consultant? Lees het in dit whitepaper.